Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretet gondolatok

2010.10.10

Szeretetgondolatok

- A szeretet,amely véget nem ér,csak a szeretet árnyéka.Az igazi szeretet kezdet és vég nélküli.

-Az együttérzés a világ legcsodálatosabb dolga.De csak akkor létezik,ha gyakorolják.

-Nem csodálatos egy olyan személynél vendégeskedni,aki minden figyelmét neked szenteli?Minden barátunkat és családtagunkat úgy kell kezelnünk és úgy odafigyelnünk minden látogatására,mint akkor tennénk,ha tudnánk,hogy az a legutolsó.

-Ahhoz,hogy valakit képessek legyünk úgy szeretni,amilyen arrra is törekednünk kell,hogy saját magunkat mindenestül elfogadjuk.Meg kell látnunk önnön hibáinkat,el kell ismernünk őket,de nem szabad az önutálat csapdájába esnünk,s ügyesen javítani kell azon,ami nem rossz bennünk.

-Küldj szeretet mindenfelé:északra,délre,keletre,nyugatra.Csodálatos perceket élhetsz majd át,tapasztald meg,milyen a világmindenség abszolút középpontjában lenni.

-Egyetlen pillanat alatt el lehet jutni a gyermekkorból az érett felnőttkor-mindössze azt kell felismerned,hogy más emberek érzései éppoly fontosak,mint a sajátjaid.

-Önmagunk szeretete nem alakulhat ki,ha a más emberi lények iránti odaadó elkötelezettséget nem bontakoztatjuk ki magunkban.E nélkül puszta öntetszelgésbe fullad minden.

-Hagyd,hogy ittléted a szeretet ajándéka legyen.

-Ha csak egyetlen olyan ember vonzáskörébe bekerülsz,aki szeretet sugároz,csodálatos élményben lesz részed.H csak egyetlen percre is belépsz a szeretet mindentől megvédő csarnokába,és arra gondolsz,hogy te is szeretet hozol magaddal,neked magadnak is csodálatos élményben lesz részed.

-Nézz hosszan és kitartóan azokra,akik szeretetteljes életet élnek.Figyeld meg,milyen szépen öregszenek.Figyeld meg,milyen kevéssé fontos számukra a jólét vagy a rang.Figyeld meg milyen sok ember keresi a társaságukat.Figyeld meg mosolyukat.

-Tanuld meg,hogyan kell névtelenül ajándékozni.Az igazi szabadság az,ha úgy adunk,hogy nem várunk érte elismerést,sem köszönetet.

-A megbocsátás nem tekint el attól,ami rossz.Egyszerűen csak azt mondja:minden rossz cselekedetére az egyetemes emberi család tagja vagy.Akármit tettél is semmiképp nem kívánok neked rosszat.Akármit tettél is,én elég erős vagyok ahhoz,hogy bölcsességet és együttérzést meritek saját szenvedéseimből.

-Emberi közösségünk azon tagjai a leggazdagabbak akik képesek anélkül adni,hogy a legkisebb mértékben is azt éreznék,nekik kevesebb marad.Mindennek semmi köze a pénzhez.Csak önmagunk szeretetéhez és kifogyhatatlanul képes vagyok adni érzéshez van köze.

-Emberi kapcsolataink minőségét nem határozza meg a kor,a bőrszíne,jólét,nem vagy szexualitás.Emberi kapcsolataink minőségét csupán egyetlen dolog határozza meg a szeretetre vonatkozó tudásunk.

Ezek a gondolatok mantraként hatnak,töltenek és felnyitják a szemünket.Olvassátok öket figyelmessen és járjon át mindannyiótokat a szeretet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.