Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az élet hordozója a hátgerinc

2010.10.11

http://eletmod.transindex.ro/images/__leo/cikkek/cikkek_10204.jpg

Az élet meg akart nyilatkozni, azért a hátgerinc legfelső csigolyáját kitágította és koponyát alkotott belőle. A benne lévő finom anyagot a saját feszültségének hordozójává fejlesztette, alkalmassá tette az értelem és érzelem kifejezésére és megszületett az agyvelő.

Az anyagon keresztül látni akart és kialakultak az érzékszervek: szem, fül, orr, száj és tapintó idegek. Hogy a térben mozoghasson és cselekedhessék, ellátta lábakkal és kezekkel.

Hogy a szerkezet önmagát fenn tarthassa és kopása esetén pótlással gondoskodhasson, ellátta a legkülönfélébb ön és fajfenntartási szervekkel.

Az életáram közvetítésére ideghálózatot fejlesztett, végül az egész két lábon járó megnyilatkozási szerkezetet elnevezte Embernek. Aztán az Élet önnönmagára eszmélt az emberben, megszólalt és azt mondta: "Én vagyok".

Tehát a lélek építette a testet, hogy kifejezésre juttathassa magát a világban, a különböző testrészeknek is megvan a maga mondanivalója, de mégis egyek - és összedolgoznak.

A hát tartó oszlopa pedig a gerinc, mely nemcsak tart, de energiákat is közvetít a többi testrész felé. Nem véletlen a meditációban, ülj egyenes gerinccel stb. mondatok.

Mert az egyenes gerinc egész - séghez vezet, míg a megtört - hajlított gerinc nem vezeti olyan jól az energiákat, tehát előbb utóbb bekövetkezik az egész - ségtelenség.

"Figyelj tehát a testedre - testtartásodra,mert az mutatja meg igazán csak, hogy ki vagy, hol tartasz az egész - ség ösvényén.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hjzufégiŰ

(loz7iz79á7ötűgjugj, 2011.11.11 13:36)